ریزسبزی‌

ریز‌سبزی‌ها (Microgreens) : سبزیجاتی هستند که بعد از رویش برگهای لپه‌ای (یا بعد از رویش اولین برگهای واقعی گیاه) برداشت و مصرف می شوند.

  • مهمترین مواد مغذی در ریزسبزی‌ها  ویتامین C، کاروتنوئیدها، ویتامین K، ویتامین E ، کلسیم و پتاسیم و مقدار آنها پنج تا چهل برابر بیشتر از سبزی‌های بالغ است.

  • از اوایل دهه ۱۹۸۰ وارد فهرست غذای سرآشپزها شده است.

  • کشت آنها در سانفرانسیسکو شروع و به سمت کالیفرنیای جنوبی و سپس تمام آمریکا گسترش یافته است.

  • در آغاز چند نوع گیاه به عنوان ریز‌سبزی کشت می‌شدند (مانند ریحان، کلم برگ، چغندر و چغندر قند). اما رفته رفته تعداد این گیاهان افزایش یافت و اکنون حدود ۲۰ نوع گیاه با طعم و رنگ متنوع به صورت ریز‌سبزی کشت و استفاده می‌شود.

  • اکنون کشت ریز‌سبزی‌ها در تمام دنیا گسترش یافته است و از مهمترین زمینه های کشاورزی شهری محسوب می‌گردد.

برای آشنایی بیشتر با ریزسبزی‌ها فیلم کوتاه مقابل را ببینید.