ریزسبزی
ریزسبزیها (Microgreens) : سبزیجاتی هستند که بعد از رویش برگهای لپهای (یا بعد از رویش اولین برگهای واقعی گیاه) برداشت و مصرف می شوند.
-
مهمترین مواد مغذی در ریزسبزیها ویتامین C، کاروتنوئیدها، ویتامین K، ویتامین E ، کلسیم و پتاسیم و مقدار آنها پنج تا چهل برابر بیشتر از سبزیهای بالغ است.
-
از اوایل دهه ۱۹۸۰ وارد فهرست غذای سرآشپزها شده است.
-
کشت آنها در سانفرانسیسکو شروع و به سمت کالیفرنیای جنوبی و سپس تمام آمریکا گسترش یافته است.
-
در آغاز چند نوع گیاه به عنوان ریزسبزی کشت میشدند (مانند ریحان، کلم برگ، چغندر و چغندر قند). اما رفته رفته تعداد این گیاهان افزایش یافت و اکنون حدود ۲۰ نوع گیاه با طعم و رنگ متنوع به صورت ریزسبزی کشت و استفاده میشود.
-
اکنون کشت ریزسبزیها در تمام دنیا گسترش یافته است و از مهمترین زمینه های کشاورزی شهری محسوب میگردد.
برای آشنایی بیشتر با ریزسبزیها فیلم کوتاه مقابل را ببینید.